Βοηθήστε τους Αργοναύτες να φτάσουν στην Κολχίδα


Η Αργώ στην ελληνική Μυθολογία ήταν το πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι αργοναύτες με σκοπό να πάνε στην Κολχίδα και να φέρουν το χρυσόμαλλο δέρας.

Στην συμβολή των οδών Κυριακούλη Μαυρομιχάλη και Σαλαμίνος στην Αγία Σοφία Πειραιά, υπάρχει μια Αργώ διαφορετική. Ένα σωματείο που φέρει το όνομα αυτό και που δικαιωματικά το σημερινό πλήρωμά του πρέπει να φέρει επάξια τον τίτλο Αργοναύτες. Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι οι Αργοναύτες ήταν 55 στο σύνολό τους. Σήμερα 55 σύγχρονοι αργοναύτες δέχονται την στοργή και την φιλοξενία αυτού του Σωματείου που σκοπό έχει την φροντίδα και την εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες που ανήκουν κατά κύριο λόγο σε οικογένειες ναυτικών. 



Για αυτούς τους σύγχρονους αργοναύτες βεβαίως δεν θα βρεθεί ένας Πίνδαρος ή ένας Απολλόδωρος για να τραγουδήσει τα κατορθώματά τους. Τα δικά τους κατορθώματα γίνονται όνειρα στις καρδιές όλων όσων υποστηρίζουν και συνδράμουν  το μοναδικό Σωματείο στον Πειραιά από πλευράς στήριξης παιδιών με  ειδικές ανάγκες. 

Το ξυλουργείο που εκπαιδεύονται τα παιδιά

Τα έργα τους μας αφήνουν άφωνους


Την τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012, μαζί με την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου, επισκέφτηκα και εγώ το σωματείο ΑΡΓΩ. Η πρώτη εντύπωση που μου έμεινε ήταν ότι είναι δίπλα μας και όμως περνάει απαρατήρητο. 
Όλοι μας ακούμε σχεδόν καθημερινά για ιδρύματα και σωματεία που θα πρέπει να βοηθάμε αλλά σωματείο με τόσο μεγάλο έργο και τόσο μικρή δημοσιότητα δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.


Η Πρόεδρος του Σωματείου κυρία Παπαστελιανού Δέσποινα, αγκαλιάζει όλα τα παιδιά σαν να ήταν τα παιδιά της

Ο Προσκοπισμός η μόνη και ιστορικότερη οργάνωση με επίκεντρο το παιδί

Για να πετύχει όμως τον σκοπό του το Σωματείο ΑΡΓΩ, ειδικά στη περίοδο της σημερινής οικονομικής κρίσης, θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι. Η συμβολή είτε οικονομική είτε υλική θα πρέπει να γίνει άμεσα. Η κλήση αυτή δεν είναι ρητορική αλλά επιτακτική και άμεση. Επικοινωνήστε τώρα με το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (τηλέφωνο 210-4208879) και είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε τον τρόπο να βοηθήσετε. Πλέον είναι κατανοητό ότι κράτος, περιφέρεια, δήμος ή οποιαδήποτε άλλη αρχή που έχει τον χαρακτήρα δημόσιας, δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στο ελάχιστο στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Και η κοινωνία δεν είναι οι άλλοι αλλά εμείς. Κοινωνία είναι τα παιδιά μας, κοινωνία είναι τα όνειρά μας και ο τρόπος με  τον οποίο θέλουμε να ταξιδέψουμε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή. 
Λογαριασμός για την ενίσχυση του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ"
   177/606273-35 (Εθνική Τράπεζα)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας!!!
Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

Stefanos Milesis είπε...

καλημέρα δάσκαλε

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο!!!!
Να είσαι καλά!!

Δημοσίευση σχολίου

"Πειραϊκές ιστορίες του Μεσοπολέμου"